Tattooooo

Igår var jag o Malin i Hollywood efter att jag tvingade henne att tatuera sig. Hon ville ju men behövde en rejäl spark för att slutligen hamna på britsen o låta sig plågas =) Hon tatuerade sig på High Voltage Tattoo, studion som Kat Von D öppnade i samband med LA Ink. Studion hade en schysst inredning iaf =) Jobbar ju typ elva pers där. Khoi hetta han som Malin fick, han var en jävligt skön snubbe, så vi satt o babblade i två timmar om de stora och knäppa skillnaderna mellan Sverige och USA och även om fotografering eftersom han också tog kurser i det. Malin gjorde en fjäril på sin högra sida av magen vid höften, som hon fick uppritad efter ett foto hon tog på en fjäril hon hittade precis här utanför.

 

När vi var klara vid 21.30-tiden så kom vi på att vi inte hade pengar på oss till bussen, så vi ringde Lupe, som fick komma o hämta oss =) Fan, det är bra att ha en extrapappa alltså. Han tjatade på om att det var ett mirakel att vi hade ringt precis innan han skulle stänga av sin telefon för att sova… man bara jaja, whatever!!!!!!!!!! =) Hem kom vi iaf =)

 

Rille, jag ska ta foto på honom!!! Jag glömmer det hela tiden! =)

 

 

 

Mycket Kiss och lite Simpsons på dasset

 

Malin ser relativt lugn ut ändå =)


Khoi, hette han nog


Och resultatet dåra ;) Fiiiiint ;)

Jag är så jävla sugen på att gadda mig, men mer kräsen person än mig får man ju fan leta efter. Man hade ju velat trolla bort min fula stjärna med nåt annat schysst.

Malibu och surfdebut!

I fredags stack jag o Malin till Malibu och tänkte bara ligga där o ta det jävligt lugnt o ha det bra, vilket vi gjorde också.  Lupe körde oss dit eftersom det är en bra bit bort. Han dumpade oss och hämtade oss sen igen när vi ringde o bad honom komma. Han är bra att ha den dära :D Han själv sa att vi borde kalla honom Lupe Cruiser, som cruisar runt med oss hela tiden =) Det är ju nåt fel på honom eftersom han varken har fru eller barn och är katolik, och tycker att köra runt oss är det roligaste som finns.

 

Malibu... Man hade ju kunnat bo i nåt av husen där uppe

Den här hade drunknat och sköljts upp av vågorna =)

Strike a pose ;) Okej, att man inte är brun, men man bländar ju kanske inte folk på samma sätt mer


På kvällen tog han oss till ett köpcentrum i Culver City, men dit ska jag ju aldrig igen, vilket skämt.

 

Lördagen var lördagen med stort L. Vi åkte ner till stranden, alla vi i detta hushållet. Jag o Malin hittade först inte Alin och Sophie som åkt tidigare, men vi hittade ett gäng andra svenska tjejer som vi snackade nån timme med innan vi slutligen mötte upp de andra. En av tjejerna skulle minsann till Coachella, weehoo! =)

Jag tog en sjuhelvetes massa bilder på Alin när hon surfade och till slut gav jag mig ut i det kalla vattnet själv för första gången. Jag skulle också prova på att surfa, eller vad man nu ska kalla det jag gjorde haha. Flög som en jävla vante iaf och ska väl vara glad att man lever =) Men det var sjuuuukt kul så det ska jag ju lätt göra om igen =) Några fotobevis finnes nedan.

 

Alin ger sig ut

Och kommer in och gör allt för att stå kvar på brädan så att jag kan ta ett hyfsat kort

Och så kommer jag hahaha:

 

På kvällen stack vi hem till Sara och Nazli. Sara är en tjej från en av mina träningsklasser och hennes polare fyllde år så där hamnade vi. Jag hade uppenbarligen öltorka i kroppen, för alla ölen försvann jävligt fort =) Till slut hamnade vi ute i Hollywood på en klubb som heter Apple och det var väl det första stället som varit rätt okej, så det var jävligt kul iaf. 

 

Malin går loss mer kameran när vi förfestar i vårt lyxiga sovrum

 

Och lite senare med tre liter öl i blodomloppet =) hahaha

Och ännu senare ute på Apple, jag och Sara:

Stäng käften för fan!!!

 

Idag har man i alla fall haft söndagsångest och tycker inte om att skolan stressar mig. Så nu ska resten av söndagen vigas till skolböckerna….

Kärringproblem

En del har ju redan hört mig tjata om det som fan, men jag vill ju gärna dela med mig till hela världen att jag håller på att bli gammal. Jag visste att mitt liv inte kunde vara rosa och underbart för evigt, o nu har alla mina onda gärningar kommit ikapp mig och straffat mina höfter… och det gör ont som fan. Inte hela tiden kanske, men tillräckligt ofta för att man ska tycka att det är aningen störigt att känna sig som 80 år när man är 24. Nån som vet vad det kan bero på? Värre o värre blir det också och jag tycker det är jävligt synd om jag ska behöva lugna ner träningen bara för det, nu när man äntligen tagit sig ur några av de dåliga vanor man dragit på sig genom åren.  De blir läkaren när man kommer hem, ifall det inte blivit bra. 

 

errorerrorerrorerrorerrorerror

 

Annars har jag haft en bra vecka än så länge. Går o nojjar lite över kommande midterm exam, mest för att jag vill hinna göra massa saker o inte plugga så mkt som jag vet att jag kommer behöva göra då. Jag har ju planer på massa saker de närmaste veckorna o månaderna. Jag har bestämt att jag ska till Couchella-festivalen om ett par veckor, till Vegas helgen efter, till Yuma och sen till Mexiko och käka get.

 

 

Har suttit ett bra tag nu o ritat upp min skiss på lägenheten så att den ser anständig ut. Så här bor vi:

 

 

Färg börjar synas i ansikte och på kroppen minsann. Känner mig som en helt annan person =) Nästan så att man får identitetskris. Legat på stranden halva dan idag o det var ganska soft får jag säga. Nojjar ju mer nu för rynkor när man dessutom har höftproblem och snart får förbereda sig för kommande höftledsoperationen. Jag menar, man kan ju försöka se ung o fräsch ut även i rullstolen.

 

Syrran drömde att jag dog inatt… Känns ju ännu mer betryggande =)

 


Psykbryt

Sitter o har det jävligt bra under midnattstimmen. Huset är varmt, så in i helvete, men det ska man vara tacksam för i sådana här vintertider! Svettas lite sådär lagom i köket framför datorn med Pantera i lurarna o utan stress i kroppen. Det är ju stunder man ska ta vara på! =) Öl och en väldigt mycket bekvämare stol ligger dock högt på önskelistan just nu.

Kan ju koppla av nu när jag gjort skitgöra hela dagen. Eller ja, det har ju varit lärorikt och inte minst så har man testat nerverna riktigt ordentligt. Jag har en uppgift i design-klassen att göra en planritning över palatset jag bor i. Låter ju hur simpelt som helst eller hur, men välkommen till USA!!! Landet där man helst ska göra allting så jävla mycket svårare än vad det behöver vara. Det finns ju inget som heter meter-systemet här. Nämnde för läraren att jag inte riktigt hängde med på deras skruvade system, men hon sa ”sorry, can’t help you!” Nä, tro fan det.
Har suttit här o studerat min linjal o alla måttgrejor jag köpt och försökte komma fram till vad man kallar det som är mindre än en inch, dvs mindre än 2.54 cm, men det fanns tydligen inte, så då delar man upp det i bråkdelar istället. Här snackar vi inte millimeter alltså.
Jag har mätt varenda vägg i huset nu o det tog ju sin lilla tid att rita upp allt, speciellt eftersom det ska bli rätt också och detta 40-talshuset har de mest konstiga vråerna som bara fuckade till det för mig hela tiden.  Fick några mini-psykbryt på vägen, men nu känns det bra. Nu ska jag bara rita om allt igen lite snyggare =)

 

Helgen var inte mkt att hurra för. Dåligt väder, massa plugg. Hamnade på ett ganska schysst köpcentrum i lördags dock o handlade lite kläder (en klänning, ett linne och en bh). Lupe och Miguel hämtade upp oss och insisterade på att bjuda på käk. De tog oss till In-and-out Burger… wee! Lupe sa han ville visa oss ”a typical american meal”. Man bara jo tjena! Jag försökte påpeka att vi visste vad junk food är och att vi har Mc Donalds och Burger King i Sverige. Då fick vi kommentaren ”Don’t even go there…” av Miguel som sa att det inte var nånting i jämförelse med stället vi var på nu. Burgare eller burgare liksom?? Ena flottigare än den andra möjligtvis. Men det var ju sött av dem att vilja köpa käk till oss.

 

 

Vi snackade även ganska mkt om religion, blir lätt så eftersom de är katoliker och Lupe snackar om det och historia hela tiden. Han berättade att de gått i så bra och dyra katolska skolor som lärde en respekt och disciplin. Kunde ju inte riktigt hålla med dem om att stränga nunnor med pekpinnar är det mest fantastiska sättet att gå till väga på, men visst, det är ju skrämseltaktik på hög nivå =) Han var även förvånad över hur sekulariserat Sverige är och undrade hur ofta jag gick i kyrkan och det givna svaret var ju så klart ”mostly on funerals” bara för att det var kul att se deras min hahaha =)

 

Annars var ju helgens höjdpunkter sushi, glass, bio och som sagt shoppingen. Och ska inte glömma att jag äntligen fick tag på både Pamela och Katarina genom Skype igår. Premiären innebar en sjuhelvetes uppdatering om vad som pågår och inte pågår där hemma och det var ju en del att ta in. Dock verkar ju det mesta vara sig likt, tror inte jag missar så mkt hemma just nu. Men saknar er massor! Nån mer som fortfarande är gammelmodiga och äger hemtelefon som jag kan ringa o störa på? 

 

En positiv sak mitt i allt =) Mitt hår mår jättemycket bättre i värmen. Skulle inte vilja ge Matrix-schampona all cred, för jag tror det är klimatet enbart som gjort det bättre, Hittade bara ett kluvet hårstrå på de två minuterna jag undersökte mitt hår. Hoppas det växer som fan nu med tanke på att 5 cm ( eller ca 2 inches) "råkade" komma av hos frissan innan jag åkte hit =(


Att väcka liv i pigmenten

Ja, stranden har ju aldrig varit min favoritplats, eller nånstans där solen steker en så in i helvete, men bor man här får man ju ge sig och för mig verkar det som att mitt nya vuxna liv innebär att man automatisk får en ”det är rätt soft att ligga o somna i värmen”-gen.  För sova gillar jag ju. Och jag är lite trött på att vara likblek trots att det innebär yngre utseende längre, så jag har inte solskyddsfaktor 50 längre =)
Fast vissa ligger ju verkligen o steker o har negerbrunt som nåt slags ideal och förtränger allt som heter rynkor. Jag är ju INTE där.

 

Jag minns syrran o jag i Spanien ’96 när vi bodde hos farmor i tre veckor. Vi låg på taket o solade massor, fast jag ”solade” under parasollet och Sandra låg i solen o käkade dödliga mängder morötter hahaha.

 

Iaf så var vi på stranden både igår o idag. Igår var jag o Malin där nere o somnade, det var jäkligt schysst. Fast måsarna här gör riktigt sjuka läten ibland så emellanåt låg vi o garvade innan vi somnade in i typ en timme.
Idag skulle varit dagen då jag gjorde surfdebut med Alins bräda hon nyligen köpte, men det var inte vad ödet hade i tankarna, för så fort vi kom ner så kom all världens moln och det fanns fan inte chans att jag skulle gå i vattnet. Vi satt o frös ett tag, sen har jag bara varit hemma resten av dagen o varit mest slacker i hela världen. Vi hade planer på massa kul i helgen, men tydligen väntas nån storm, så jag kanske återgår till det jag kom hit för att göra, dvs plugga =)

Jag måste köpa Couchella-bilett!! Så att jag slipper åka dit och stå utanför som en tattare o tigga biljett, som jag fick göra på Roskilde i somras. Hoppas jag kommer ihåg det imorn, annars får gärna alla inblandade, alla en personerna, påminna mig =) Guldfiskminnet ligger ju definitivt i släkten och det blir bara värre o värre.  Vet iaf att jag längtar dit som fan =)

 

Btw, Ben & Jerry’s har den absolut mest sjukt goda glassen som finns och nu har den spökat i skallen i flera timmar. Den är fan djävulens påfund, troligen bannad av alla knäppa frikyrkor. Fredag är som bestämt syndernas veckodag, iaf denna veckan =)

Jag försöker locka hit min mamma o syster. Hoppas min marknadsföring är bra. Vädret kommer bli bättre och här är jättefint =) Fler är ju välkomna också så klart =)


Jag anar ugglor...

Vi, jag o Malin, de enda som sitter uppe i dessa sena timmar, sitter o garvar som fan åt ugglan jag KANSKE körde på!! Det har blivit värsta samtalsämnet o har varit ända sedan igår o jag lär få höra om det resten av mitt liv. Hon har skrivit ett helt blogginlägg om saken, jag länkar www.calibloggen.blogg.se
Mascaran rinner och vi är officiellt hatade av våra sovande huskamrater i rummet bredvid =)

Inredningsdesignern och nybörjaren

Sandra försöker instruera mig i hur jag enklast ritar upp min planlösning över huset jag bor i. Genom att använda msn:s ritverktyg. Jag dog typ...


Squirrel paradise

Jäättelugn helg. Lite så lugn så att man kan tro att jag tycker att jag har all tid i världen, men jag borde typ ta vara på tiden o hitta på lite mer saker här. Har en lugn pluggperiod nu o jag funkar ju som så att när jag inte är under nån direkt stress så blir jag latare än latast. Lättja är ju utan tvekan den synd jag missbrukar mest, men annars är det nyttigt att bruka synderna lite emellanåt. Livet är kort!!!!
Men det kostar ju att göra saker och eftersom jag inte har en bil, så blir man lite begränsad i denna stan, för det tar en evighet att ta sig mellan alla platser, så det är inte konstigt att vartenda LA-bo äger en bil. Man märker ju på bussen att det BARA är lägsta packet och studenter som åker kommunalt.  Men det är en upplevelse varje gång! Nästan alltid nån snubbe som sitter och pratar högt med sig själv eller nån tant som gapar och är sur på alla =)

Vi var iaf ute o tog värsta långa promenaden vid stranden igen, jag o Malin iaf. Vi upptäckte att vi var i ekorrarnas paradis medan vi gick norrut längs bergssluttningen ovanför stranden.  De var överallt. Jag har ju nån slags ekorre-fetish, så jag måste ju fota dem varje gång =)

 

Utsikten uppe från Ocean Avenue. Malibu finns lååångt där borta

 


Jag mutar Squirly med en låtsasnöt, han blev sur o stack när han insåg att han blivit lurad

 

King of the Hill. Han såg lika uppstoppad ut som ugglan jag körde över för nån sommar sedan

 

Till slut var jag , Malin o Alin ute o tog en öl o snackade lite skit bara, sen satt man uppe löjligt länge som vanligt o sov bort halva dagen efter.

 

Söndagen innebar inte många nämnvärda aktiviteter. Jag o Malin var nere på 3rd street igen som vanligt, men jag höll mig på Starbucks i princip hela tiden och pluggade, medan Malin var ute o shoppade. Lyckades både läsa 20 sidor i filmboken och prata i telefon en timme innan hon kom igen =)  

Fyllesnack en fredag

Okej, jag är bara fyra öl in på kvällen, men det räcker ju för att det ska ta dubbelt så lång tid för att skriva utan stavfel...

Det var typ meningen att vi skulle dra ut idag på nån bar här i närheten, men efter dagens intensiva pengaslösande, så kände alla att de var så trötta att de pallade inte. Alltså sitter jag nu här, ensam lite småfull o "smuttar" på min öl och är sugen på att öppna rödvinet. Newcastle Brown Ale är det som erbjuds inom en kvadratkilometer, så det är det som rinner i blodet i skrivande stund.
Sitter typ och garvar högt med mig själv när jag tänker på Annika speciellt, men även andra saker o incidenter som kommer upp. Annikas kommentarer alltså... Jag hoppas du är i Skåne mycket i sommar!!!!!! Malin sitter bredvid och tycker nog jag är knas.

Angående Linn och min syster... radarparet från Åstorps Elite Drunks. Foton och bilder är samma sak, jag VET!! Men det behöver inte vara det i exakt alla stunder =)

Sitter och är lite heldeprimerad över att jag inte befinner mig i Mexico City just nu. Fredric med Shining lirar där imorgon o jag hade ju skitgärna varit där o sett. O träffat Fred eftersom det var typ 5 månader sedan, alldeles för länge sedan med andra ord.  
Men jag ska lägga det bakom mig och tänka på att jag o Malin kanske ska hyra en bil nästa vecka och köra upp till San Francisco över helgen =) Jippi!

Antar syrrans ultrasvåra utmaning:

Tre jobb jag har haft: åh, mina superglamurösa jobb har varit t ex säljare, kassörska och kurir

Tre platser jag har bott på: skulle kunna nämna trettio, men för att göra en lång lista kort - Helsingborg, Åstorp, Hässleholm

Tre saker jag gillar att se på TV: Lost, Dexter, Dead like me

Tre favoriträtter: Min egen lasagne, Fredrics pannkakor, random sallad med kyckling

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: Lite i Helsingborg just nu, men annars i Mexico City eller på Hawaii.

Tre favoritplagg: Klänning, kjol, hoodie. Kombinera inte dessa tre!


Idag är det andra gången det är fredagen den 13:e sen jag kom hit. Sist såg vi ju filmen Friday the 13th som jag INTE rekommenderar. Denna dagen har erbjudit schyssta promenader längs Venice Beach i morse med frulle på en bra restaurang längs standen med skymtande delfiner i det oändliga stilla havet o med kärlek o harmoni i luften. LA är romantikens stad, här finns plats för de mest lökiga och ultimata dejterna du bara kan komma på. Jag menar, jag har hört talas om dejt ute på surfingbrädan med simmande delfiner runt omkring.... ;) Haha... Grymt!
Men jag struntade i dejtandet och shoppade upp ett par tusen idag på grymma Dermalogica-produkter , Dior-mascara och I.D mineralsmink etc etc... men allt ligger typ på halva priset i jämförelse med i Sverige. Känner mig lite dryg just nu hahaha =)



Jag och Alin på stranden med Santa Monica bakom oss, på väg till Venice



Venice boardwalk

Godnatt! Fast jag ska inte sova nu.

Malin är besatt av valuta.se


Bokstavligt talat!
Jag behöver aldrig gå in och kolla i vilken kurs dollarn ligger i, för det får man veta fem gånger om dagen av Malin, vare sig man vill eller inte.

MEN! Det är dags att fira imorgon, den har sjunkit från 9,3 i förra veckan till 8,54 i skrivande stund!!!!!!!!!!!!!!! Nej, förlåt, 8,53 kr.
Har man inte redan nåt att fira under helgen, så hittar man alltid nåt =)

WWW.VALUTA.SE

Vardagsliv och Hollywood studios

Det är fan inte lätt att dela på ett så här litet hus när man är fyra tjejer, men måste säga att det går ju skitbra i jämförelse med alla mina skräckscenarion jag målade upp innan jag stack hit =)
Vi kommer ju jättebra överrens o så, det är bara att det är litet o svårt att få plats med alla våra saker, stugan är ingen stor lyxvilla alltså.
Alla som känner mig väl vet hur svårt jag har för att bo med andra levande varelser under en längre tid, men det här känns bra iaf.
För att följa Malins och Alins ständiga missbrukande av herrens namn; GUUUUD VAD BRA DET KÄNNS!!!

 

Lite bilder på hemmet:

 

Vardagsrummet. Malin sitter o skypar

 

Alin i köket. Hon skypar också =)

 

Flyktingförläggningen vi driver i ett av rummen..

 

En fjärdedel av vårt vardagsrum/hall består av skor. Jag har 8 par, de andra förmodligen lika mycket. Trodde aldrig jag hade så många, fast det innefattar ju även slitna flippisar. Det är bara två par som är kängor =) haha…



Har lovat mig själv att inte äta glass o sånt plus dricka öl mer än en dag i veckan (detta kröp fram under lite pistolhot av vår envåldshärskare Stalin) och funderar på om fredag eller lördag ska bli min dag denna helgen. BÅDE glassen o ölen står liksom i frysen/kylen o skriker efter min nu sen förra helgen, men med min nyfunna disciplin så har jag avstått hela veckan. Lätt som en plätt! =) Öl och glass är ju typ de två sakerna detta landet är bra på att producera. Och film. Men de kör stenhårt på light-öl... fy fan.

 

En bra bild som jag fick i mailen innan haha =) Synd man behöver förstoringsglas bara, men vissa är skitkul. Jag skrattar ju åt allt som ni vet.



Var i Hollywood igår o mötte upp min lärare i Set Design och hängde med henne och några andra i klassen till filmsetet hon jobbar på i Sunset Gower Studios, som är gamla Colombia Studios. Det var jävligt kul o intressant att se. Konstigt nog verkar jag vara den enda i min klass som sett i princip varje avsnitt av Heroes, 90 % har inte ens sett ett enda avsnitt, så det måste ju ha varit roligast för mig, eftersom jag kände igen alla set hon visade haha =)
 Var jävligt imponerande, det var mycket mycket bättre gjort än vad jag trodde det var egentligen, man vet ju att det inte är som det ser ut på tvn liksom, men de hade så mycket små detaljer som man inte ens ser på tv, nästan överdrivet men serien drar tydligen in sjuka mängder pengar.

Tråkig som min lärare var, så var hon tvungen att återgå till nån viktig uppgift precis när vi skulle få börja se dem filma en stor scen i en presidentsvit de hade byggt upp (bara den hade kostade över hundra tusen dollar). Idag på lektion berättade hon att de trashat hela sviten efter massa fight-scener som pågått där. De tänker fan inte på barnen i Afrika i alla fall!

Vi träffade seriens film crew nere på setet när de höll på att rigga ljus o kameror och de var jättetrevliga o kul. Trodde regissören Tim Kring skulle vara nån knasig asiat, men han var en stor tjock amerikansk gubbe =) Men eftersom vi var där för att studera vad Art Department pysslade med så snackade vi mest med graphic designern och production designern, som var jävligt kul personer de med.



Bilder och foton!

 

Har fått lite requests på bilder. Tog lite idag bara utanför huset o så när jag ändå höll på att fotografera den förbannade leksakshästen, som finns på baksidan, till en liten uppgift jag hade till fotolektionen. Lupe ”Luppen” Snål-så-att-jag-höjer-hyran har jag inte fångat på bild än, men ska göra det imorgon. Idag var han i alla fall snäll o kom in med massa mat till oss och is-latte till Malin. Jag börjar tro hon är hans favorit eftersom hon både får hundkalendrar och is-latte haha =) 

 

Livet på 18th Street

 

Huset på framsidan där Luppen bor. Vårt skjul ligger bakom den fina fasaden.

 

Mellan våra hus ligger ETT till hus, där hans syster o jättemånga systersöner bor. Miguel, Alfonso och allt vad de nu hette.

 

Här bor vi. Det är inte vi som satt stängsel runt miniträdet!

 

JÄTTEARGA hundar som skäller varje gång man går förbi dem. De bor mellan våra hus och jag kan inte låta bli att hata dem.

 

En gammal, rostig o skev leksakshäst som står på vår bakgård, som känns som om den varit med i en uråldrig karneval där alla dog och allt brann ner utom typ hästen.

 

Idag har varit en jättebra dag. Kommit ifatt i plugget o känner mig lite mindre stressad och börjar få grepp om allt nu o känner att jag faktiskt lär mig ngt kul o intressant.  Jag o Malin stack ner o pluggade på Starbucks på 3rd Street, faktiskt väldigt mycket enklare att fokusera på läxorna där nere. Kan ju nog utan någon större eftertanke konstatera att det berodde på att man inte har laptopen som lockar en från böckerna hela tiden. Men råkade jag shoppa lite efteråt?........... Ja, lite.. =)

 

3rd Street, ultimata shopping-gatan i Santa Monica

 

Fått en släng av massa saknad efter familj o vänner hemma i Sverige. Men tiden går sjukt fort o jag kommer vara hemma snart igen. Ser fram emot att träffa alla när jag kommer hem. Ser fram emot att jobba till och med, köra min kära DHL-bil o träffa de få roliga kunderna man hade.
Har ju sett några DHL-bilar här och kan ju säga att de ser ganska risiga ut. Saknar att köra bil SOM FAN!! De har ju helt knäppa regler i detta landet, surprise surprise! Man får för det första betala sjukt mycket mer om man är under 25 år och ska hyra en bil, sen om man ska köra nån annans bil, så måste man stå med som extraförare på den som äger bilen om försäkringar o så ska gälla. Och eftersom folk kör som tattare här vill man verkligen ha en gällande försäkring. Så jag fick inte ens köra Martins bil när han var här… Fegis!


Mysteriet om den försvunna chokladkakan

Vi gjorde en beställning hos Alin när hon åkte till Ikea, som jag skrev sist. Ordern löd så här:

 

Debbie: Tre påsar Ahlgrens bilar, 1 Marabou-choklad
Malin: 2 Marabou-choklad, 1 påse bilar.

 

Vi var hur lyckliga som helst när vi fick det o en påse bilar försvann ner i magen ganska fort. Vi har ju suttit här o varit jäkligt skoltrötta o bara sugen på massa godis o när jag då var den som varit snålast o sparat på mitt choklad allra längst, så sa jag ”vi käkar upp mitt choklad nu”. Jag gick för att hämta det i lådan vid min säng, där jag var helt säker på att jag hade lagt det, men kunde inte hitta annat än en jäkla massa bilar.


Jag skämtar inte, jag letade som fan efter det där jävla chokladet i vad som kändes som dagar. Vi tog upp diskussionen för femtionde gången den dagen, vi ville verkligen alla ha, vi betedde oss nästan som om vi vore sockerberoende!!  =) Vi tre står i rummet o undrar hur man bara kan lyckas blir av med det sådär, men samtidigt har vi heller aldrig återfunnit fjärrkontrollen till tvn, som plötsligt var borta en vacker dag. Började undra om det finns en mini-bermuda-triangel här också, precis som det fanns i Pamelas bil innan den brann upp. Jag säger nåt i stil med ”men vi hade tre choklad, o du tog två malin o jag vet att jag höll i ett men måste lagt det typ längst in i garderoben eller nåt av misstag”. Då ser man Alins min förändras o hon börjar skratta o säger typ ”Tre? Så du skulle ha två choklad, Malin?” Då går det upp för alla att det tredje, extremt efterlängtade chokladet, aldrig existerat och jag dör av både skratt, sorg men även lite lättnad. Vafan liksom!!

Trots det har jag kommit så långt som in på lördag/söndag natt nu o way beyond läggdags enligt de flesta, men jag kommer ändå inte kunna låta bli att kolla på Lost nu. Helgen summeras med plugg, utgång igår efter två flaskor vin + lite öl o god mat som Alin lagade åt oss här hemma. Hollywood i all ära, men klubbarna där är inte riktigt min grej. Jag menar, jag har stått ut med Cardinal i Helsingborg, men det här är lite väl ytligt o för jävla drygt, men kan säkert vara kul om man hade varit mindre än fem personer per kvadratmeter o man hade kunnat ha en chans att utbyta ett o annat ord med de man önskar prata med. Och inte minst ligger jag nästan på dödsbädden i brist på bra musik. 

 

Fr.v: Full albino, Krutmormor och Molly

Iaf, så ser det ut som om att jag ska på en festival under mitt spring break i april, nåt som skulle motsvara ett mindre Roskilde, men lite sämre, men med minst lika knasig line up. Couchella heter stället, vi får se hur det går då! =) Ingen entré med bag-in-box-vin i alla fall! =)

 

 

[+]

Planer på Couchella, Hawaii, Las Vegas
träningen
bra rumskamrater

[-]

Kallt väder fortfarande
Verizon och internetanslutningen
Stress i skolan
valutakurser
dyr telefonräkning
16-dollars drinkar i Hollywood
rasistiska negrer o andra ”det-är-så-jävla-synd-om-oss”-folk

Jag vill hålla minuslistan kort, så jag stannar här medan jag kan. Vill inte bli misstagen för en negativ person =)


Dollarn stiger och jag dör långsamt!

Alltså, dollarn låg ju typ under 6 spänn för nåt år sedan. Lagom tills jag skulle börja plugga kommer den förbannade ekonomikrisen som jag retar mig på som fan. Kronan sjunker, dollarn stiger, SJÄLVKLART! Speciellt lagom till man skulle betala in skolavgiften och alla visumavgifterna. Men nu är det ännu värre och värre blir det. Skiten är alltså värd 9,20 SEK, till skillnad från nästan åtta när vi kom hit i slutet på januari. Vi snackar ju inte om att jag förlorar hundralappar, det är alldeles för många tusenlappar som går upp i rök mitt framför mig under Malins dagliga valutakoll-ritual på valuta.se

Jag funderar alltså på att ta ut alla pengar för att betala hyran resten av terminen, för några bättre tider väntar ju inte. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IN YOUR FACE!!!!! Äckligt, eller hur?



Jag mötte iaf en vän på vägen hem från träningen i morse. Det finns många ekorrar på denna gatan o de flyr ju alltid så fort de ser en, men idag stannade jag till vid en buske där det satt en ekorre, som kom fram jättenära o bara stirrade på mig. Sen började han gnaga på sin nöt han hade i sina pyttehänder, som om att han skulle imponera på mig samtidigt som han bara satt där o glodde. Jag tog upp min mobil för att ta ett kort på honom, men självklart hade batteriet dött, min vanliga jäkla otur. Men vi träffas nog igen =) Han heter Squirrly, så klart. Får mig att skratta när det i sig får mig att tänka på en av världens bästa komedier Biodome. Jag vet ju att Annika håller med mig, vi spolade tillbaks till när ekorren blev ”påkörd”  tiotusen gånger =) För typ 12 år sedan... Lika kul varje gång.

 

 

 

 

 

 

 

Alin flyttade in igår, så jäkla kul o trevlig o mycket mysigare kommer det bli. Alin/Mormor/Stalin/St.Alin som hon heter älskar att laga mat och är dessutom ett mycket trevligt sällskap, så bättre kan det inte bli. Hon hade storhandlat på Ikea innan hon kom hit med ett tonlass av grejor. Jag och Malin hade även gjort en beställning på Ahlgrens Bilar och Marabou-cholkad =) Ikeasaker o svenskt godis får ju en verkligen att känna sig som hemma =) 

 

 

 

 

Även om det var schysst av Lupe att låta Alin flytta in, så blev vi lite, eller jävligt mycket, sura på Lupe, för de tyckte att de kunde lägga på 200 dollar på hyran för att en person till flyttar in i huset. Det kostar redan 1500, men de vill alltså ha 1700. Först ville de ha mer, men vi såg inte så glada ut då o förklarade att vi inte fattar oss på hur deras system funkar, man betalar ju för huset, inte per person. Men men, vi fick ju finna oss i det, hyran blev iaf lite sänkt för oss, o det kan ju vara bra nu när det är som det är.

 

Vi alla tre konstaterade nyss att vi redan är skoltrötta. Varit från skolan alldeles för länge… Vi har så kul så man pallar inte plugga =) Ni som känner mig vet ju vilka sjuka asgarv jag kan få. Hade ett riktigt ordentligt igår på bussen när jag garvade åt Alin, så busschauffören fick säga till mig hahaha =) Svart sur gammal gubbe… oväntat ju.

 

Nu har jag snart ätit en hel påse bilar och börjar få ont i magen.


Galna California!

En lördagkväll, ensam i köket, 16 Horsepower på stark volym genom laptopens underbara högtalare, och en tjock bok fullproppad med text som ger mig dyslexi ligger mitt framför mig och skriker ”read me damnit!!” 

 

Satt o bläddrade genom LA Weekly, självklart fullproppad med reklam, mestadels om plastikkirurgi, men så hittade jag denna annonsen som jag tyckte var skitkul, inte för det faktum att det är rätt knas att Cali har en sån lag, men för hur annonsen ser ut och är utformad hahaha. För er som inte vet så är det alltså lagligt att röka marijuana här om man får ett recept för det, för t ex kronisk värk eller liknande.

 

 

Varit sjukt trött idag efter gårkvällens utgång nere på Main Street, vår numera favoritgata i Santa Monica. Den har allt; shopping, massor med mysiga caféer, barer, gym o är allmänt schysst =)

Vi gick ut för att fira att Alin äntligen hade hittat en lägenhet att flytta till, hon har bott hos bekanta än så länge, men det blev att vi firade att hon ska flytta ihop med oss istället =) =) =) För igår när vi berättade Alins långa snyfthistoria och traumatiska upplevelser (en historia som dock gett mig jäkla massa asgarv) för Lupe, vår super landlord, så växte hans hjärta ännu mer o så erbjöd han plötsligt henna att bo hos oss, i huset som han egentligen bara ville ha max tre i. Men vi fick trycka ihop oss, det kommer bli skitbra =) Alla blev lyckliga, vi behöver Alin, Alin behöver oss =) Och med det följer förhoppningsvis ännu billigare hyra! Mer resor och shopping for me!! Jag har ju planerat att få in resor till Vegas, San Fran, Miami, New York, Washington DC, Seattle, Maui (Hawaii) och Mexico. Lycka till! Kan ju glömma att jag hinner allt på samma termin iaf. Fast Vegas är så pass nära, så dit ska jag ju igen o hinna uppleva lite mer, men kommer sakna dig Annika.

 

Det var skitkul ute, för jag lovar att det finns så jäkla knäppa personer i detta landet alltså. Vi var på World Café och käkade och stannade där länge o drack mohitos som förra helgen. Jätteknasiga människor. Annika, du minns ju vår reaktion när vi kom in på det där stället i New York, man undrar vilken planet man kommit till, och här var det ju inte mildare om man säger som så =) De försöker med de mest konstiga raggningsknepen och känns aningen bakom när det kommer till det stadiet. Ungefär som när man gick på mellanstadiet. Fast här frågar man om telefonnummer, eller skickar sin kompis till att göra det, istället för att man frågar chansen på varandra hahaha… Knas…

 

Vi tog sen en taxi hem som slutade i värsta bråket alltså! Vi trodde att alla taxi tog kreditkort, men inte denna. Vi saknade typ fyra dollar i kontanter, så vi behövde betala med kort. Men det gick tydligen inte och när vi då började fråga vad det är för jäkla u-land det är vi kommit till så flippar taxichauffören ut helt! Jag sa åt honom att han får ju sätta upp en skylt i bilen som säger ”Cash Only” men då blev han ännu surare o sa att han var äldre än mig och skulle aldrig ta ett råd från mig. Jag bad han ge sig o bättra på sin karma genom att låta oss ge han 7 dollar istället för 10, för jag menade ju på på att vi kunde ju för fan inte trolla fram pengarna, men den här jävla araben började köra kortet om att han behövde försörja sin familj och att han skulle ta oss till polisstationen om vi inte betalade nu. Då kom Alins psykbryt o hon skriker ”we’re in the fucking US, everyone takes a fucking credit card!!!” Hahaha! Vid detta laget skrek vi alla fyra hejvilt. Taxisnubben såg ut som om att han skulle brista ut i gråt så förbannad han var på oss, eller typ skrika ”Allah Akbar!” och spränga oss alla i luften.  Vi ville verkligen köra springnotan, men han hotade ju med att arrestera oss o ringa snuten o vi kände att det kanske inte är vad vi borde satsa på i början av vår termin. Så långt om länge skrek vi åt honom att han fick köra till oss, så han körde hela vägen från där Alin gick av och vi skulle gå hem ifrån, för att vi skulle kunna ge honom kontanter. Behöver jag säga hur förbannade vi var då? Fyyyyy….. Idag har vi dock garvat åt det en hel del.

 

Idag har vi käkat frukost ihop som vanligt nere på Main, det är ju inte helt ovanligt. Sen ville Lupe köra o handla med oss, sen insisterade han på att bjuda oss på käk på ett japanskt hak. Efter det har vi bara varit hemma, jag satt o kollade på när Malin sminkade sig o snacka skit en timme o tillslut hamnade jag här för att det var meningen att jag skulle plugga. Hon stack ut i Hollywood med några från hennes klass, jag pallar inte gå utanför dörren bara. Ännu mindre orkar jag läsa nu. Blir kanske något avsnitt av Lost istället =) 


RSS 2.0